Danmarks center for undersøgende journalistik

Forside 5 Nyheder 5 Gravercentrets kommuneekspert vil grave i de lokale skandaler

Nyhed

Gravercentrets kommuneekspert vil grave i de lokale skandaler

Gravercentret kan trække på Roger Buch og øvrige fasttilknyttede eksperter og freelancere, så de kan indgå i arbejdet med et specifikt graverprojekt i lokale forhold. Foto: Soffi Chanchira Larsen.

Roger Buch har støttet Gravercentret fra starten, fordi han ser et stort behov for at få skandaler og magtmisbrug frem i lyset i hele landet.

1. august 2023

Roger Buch, forskningslektor og centerleder, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er tilknyttet Gravercentret som ekspert i kommunalpolitik og kommunal forvaltning.

– Jeg kan hjælpe med at vurdere, analysere og perspektivere centrale spørgsmål om beslutninger i kommunerne, siger Roger Buch. Det kunne f.eks. være vurderinger af habilitetsspørgsmål, beslutningsprocessers lovlighed og økonomiske problemer.

Han har 30 års forskning og undersøgelser i kommuner og regioner i rygsækken, og han har stor erfaring med at hjælpe journalister med at komme videre med en historie, komme til bunds i en sag – eller lukke historien ned, fordi der ikke var et problem.

Pres på ytringsfriheden

Roger Buch vil især være opmærksom på ytringsfriheden i den offentlige sektor.

– Det er blevet vanskeligere at grave i det offentlige, fordi de ansattes ytringsfrihed er under pres. Derfor håber jeg også, at jeg kan være med til at gøre noget ved det problem gennem Gravercentret de kommende år.

– Jeg har støttet Gravercentret fra dag et, fordi der er akut brug for hjælp til at få gravet skandaler, svigt, magtmisbrug, korruption og krænkelser frem i hele landet. Det lokale undersøges desværre ikke med samme intensitet som det nationale, selv om det jo er lokalt, vi alle lever vores liv, bor, arbejder og får service fra offentlige og private virksomheder, siger Roger Buch.

Roger Buch er sammen med offentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen og økonomiprofessor Per Nikolaj Bukh fast tilknyttet Gravercentret som eksperter. Derforuden har Gravercentret en række freelancere med meget forskellig baggrund og ekspertise. Gravercentret kan trække på disse freelancere og deres ekspertise, og de kan indgå i arbejdet med et specifikt graverprojekt i lokale forhold.

Læs også

Tilmeld dig Gravercentrets nyhedsbrev

Tilmeld dig Gravercentrets nyhedsbrev

Læs om vores arbejde og modtag inspiration. 

Vi udsender nyhedsbrevet højest en gang om måneden. Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Du skal bekræfte, at du ønsker at modtage nyhedsbrevet via det link, vi sender på mail lige om lidt. Ellers kommer du ikke på vores mailliste.