Danmarks center for undersøgende journalistik

Forside 5 Nyheder 5 Follow the money med førende økonomiekspert

Nyhed

Follow the money med førende økonomiekspert

Per Nikolaj Bukh

Per Nikolaj Bukh, professor ved Aalborg Universitet. Foto: Peter Beier.

Per Nikolaj Bukh, professor ved Aalborg Universitet, er tilknyttet som Gravercentrets ekspert i økonomi og regnskaber, både i kommuner og private selskaber.

Af Bruno Ingemann,
1. august 2023

Per Nikolaj Bukh, professor ved Aalborg Universitet, er tilknyttet centret som ekspert i økonomi og regnskaber, både i kommuner og private selskaber.

– Jeg kan hjælpe med at læse regnskaber og forstå informationerne, siger Per Nikolaj Bukh med det, der vist må betegnes som en underdrivelse.

Han har en dybtgående viden og erfaring inden for økonomistyring og regnskab, som allerede har vist sig at være en stor og i mange tilfælde afgørende hjælp for journalister, der graver i sager, hvor økonomiske forhold spiller en vigtig rolle.

Nu stiller økonomiprofessoren sin viden og arbejdskraft til rådighed i de projekter, som Gravercentret hjælper medier og andre med at undersøge.

– Jeg har sagt ja, fordi jeg interesserer mig for kvalitetsjournalistik, og så er det også enormt berigende for mig at se på materiale, som journalister for eksempel har fået ved at søge aktindsigt. Derigennem får jeg ny viden, jeg ikke kan få fra andre sider.

Per Nikolaj Bukh mener, at journalister i Danmark generelt er gode til at grave i det offentlige, og han ser det derfor som en særlig opgave at hjælpe graverjournalisterne med at dykke ned i private selskabers økonomi:

– Ting, der går galt, skandaler, bedrageri og lemfældig omgang med penge er meget mere udbredt i den private sektor, det glemmer man nogle gange som journalist, måske fordi det ikke er skatteborgernes penge, det går ud over, siger han.

Per Nikolaj Bukh er én af tre fast tilknyttede eksperter hos Gravercentret. Derforuden har centret en række freelancere med meget forskellig baggrund og ekspertise. Gravercentret kan trække på disse freelancere og deres ekspertise, og de kan indgå i arbejdet med et specifikt graverprojekt i lokale forhold.

Læs også

Tilmeld dig Gravercentrets nyhedsbrev

Tilmeld dig Gravercentrets nyhedsbrev

Læs om vores arbejde og modtag inspiration. 

Vi udsender nyhedsbrevet højest en gang om måneden. Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Du skal bekræfte, at du ønsker at modtage nyhedsbrevet via det link, vi sender på mail lige om lidt. Ellers kommer du ikke på vores mailliste.