Danmarks center for undersøgende journalistik

Forside 5 Nyheder 5 Tv-dokumentarist bliver ny graverredaktør

Nyhed

Tv-dokumentarist bliver ny graverredaktør

Sara Laadal Mortensen.

Sara Laadal Mortensen tiltræder som graverredaktør, når hun har færdiggjort et stort tv-projekt i efteråret. Foto: Soffi Chanchira Larsen

Sara Laadal Mortensen tiltræder Gravercentret 1. december 2023 og tilføjer stærke kompetencer udi blandt andet dramaturgi til centret for undersøgende journalistik.

28. august 2023

Med en baggrund fra DR2 Undersøger og senest undersøgende tv-dokumentarer i Deluca Film er Sara Laadal Mortensen (42) en erfaren tv-dokumentarist og undersøgende journalist, som tilføjer nye kompetencer til Gravercentret – Danmarks Center for Undersøgende Journalistik.

-Jeg er glad for at få Sara med på holdet. Hun kommer blandt andet med masser af viden om undersøgende tv-journalistik og om, hvordan graverjournalistik formidles bedst. Desuden er hun en dygtig projektleder og redaktør, som kan hjælpe medier og journalister med at gennemføre langstrakte og komplicerede projekter, siger gravercenterchef Bruno Ingemann.
Sara Laadal Mortensen har en kandidatgrad i Medievidenskab fra Aarhus Universitet, hvor hun også har været tilknyttet som ekstern lektor og undervist i visuel storytelling.

-Jeg glæder mig til at være med til at skubbe den undersøgende journalistik frem og inspirere andre til at gå ned ad den vej, siger Sara Laadal Mortensen. – Der bliver ved og ved med at være historier at grave frem og der er mange måder at formidle dem på. Jeg håber vi kan være med til at give projekter luft under vingerne, så vigtige historier får den gennemslagskraft, de fortjener.

Sara Laadal Mortensen tiltræder sit nye job som graverredaktør 1. december og gør dermed holdet af graverredaktører komplet.

Rådgiver redaktioner

Gravercentret er et nyt nationalt center for undersøgende journalistik. Centret har blandt andet til formål at understøtte lokale medier og freelancere med assistance, viden, værktøjer og coaching i forbindelse med undersøgende projekter.

Gravercentret udfører ikke selve undersøgelserne, men hjælper og rådgiver redaktører, journalister og andre, som graver kritisk i lokale forhold.

Læs også

Tilmeld dig Gravercentrets nyhedsbrev

Tilmeld dig Gravercentrets nyhedsbrev

Læs om vores arbejde og modtag inspiration. 

Vi udsender nyhedsbrevet højest en gang om måneden. Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Du skal bekræfte, at du ønsker at modtage nyhedsbrevet via det link, vi sender på mail lige om lidt. Ellers kommer du ikke på vores mailliste.