Danmarks center for undersøgende journalistik

Forside 5 Nyheder 5 Her er de tre nye graverredaktører

Nyhed

Her er de tre nye graverredaktører

Kirstin Stefansdottir Egekvist, Jens Holm og Karina Oddershede Dahlgaard

Kirstin Stefansdottir Egekvist, Jens Holm og Karina Oddershede Dahlgaard. Foto: Soffi Chanchira Larsen.

Det nye center for undersøgende journalistik har sikret sig tung erfaring udi undersøgende journalistik, datajournalistik, ledelse og kodning fra både nationale og lokale medier.

Af Dan Hansen,
30. juni 2023

Gravercentret ved DMJX har ansat tre nye redaktører, som alle starter 1. august 2023.

Efter at medieaftalen midt i juni sikrede centret en bevilling på 21,2 millioner kroner over fire år, har gravercenterchef Bruno Ingemann endelig kunnet sætte sit hold. Og det er med masser af erfaring inden for datajournalistik og undersøgende journalistik.

Karina Oddershede Dahlgaard

Karina Oddershede Dahlgaard

Karina Oddershede Dahlgaard (35) kommer fra en stilling som udviklingsredaktør på Jyllands-Posten, hvor hun tidligere var digital redaktør. Hun har været medlem af redaktionsledelsen på Jyllands-Posten siden 2016, hvor hun har arbejdet siden, hun begyndte der i praktik i 2010.

Hun har omfattende ledererfaring og erfaring med undervisning på DMJX.

– Med Karina får Gravercentret en erfaren redaktør, som kan coache og undervise, både de medier og journalister, som vi skal hjælpe, og de studerende på DMJX, når Gravercentret bliver involveret i undervisningen. Karina vil desuden med sine stærke organisatoriske evner og ledererfaring få en vigtig rolle i opbygningen af det nye centers organisering, siger Bruno Ingemann.

Kirstin Stefandottir Egekvist

Kirstin Stefandottir Egekvist

Kirstin Stefansdottir Egekvist (40) har arbejdet som graverjournalist allerede fra praktiktiden på Politiken, og hun blev som nyuddannet hædret med European Young Journalist Award for en artikelserie om Islands vej ud af finanskrisen. Hun har en bachelor i journalistik og en kandidat i interaktive digitale medier og har stærke kompetencer inden for datajournalistik.

Hun kommer fra en stilling som kommunikationskonsulent i Økologisk landsforening. Før da har hun været journalist på TV2 Østjylland og undersøgende datajournalist på Avisen Danmark.

– Med Kirstin får vi en graverredaktør, som selv har arbejdet med undersøgende journalistik og som kender lokale/regionale medier indefra. Det er erfaringer, som vil være til stor gavn, når vi hjælper medier og journalister rundt om i landet med at grave, siger Bruno Ingemann.

Jens Holm

Jens Holm

Jens Holm (40) kommer fra DR, hvor han de senere år har arbejdet som datajournalist på Indlandsredaktionen. Han er en af landets førende journalister inden for disciplinen at indsamle og analysere store datamængder og omsætte dem til afslørende historier.

Før DR var han datajournalist på Avisen Kommunen og på Midtjyske Mediers Fællesredaktionen, som han kom til efter et par år på Jyllands-Posten. Han har en baggrund som it-tekniker og programmør og kan derfor kode sine egne programmer, der kan indsamle store datamængder og gøre dem relevante i graverarbejdet.

– Med Jens får Gravercentret en meget stor kapacitet inden for datajournalistik, og det er noget, mange redaktioner efterspurgte, da vi forud for etableringen af centret besøgte lokale- og regionale medier rundt i hele landet, sige Bruno Ingemann.

Bruno Ingemann, Karina Oddershede Dahlgaard, Jens Holm og Kirstin Stefansdottir Egekvist

Med medieaftalen i hus har gravercenterchef Bruno Ingemann (t.v.) endelig kunnet ansætte Gravercentrets tre første graverredaktører, Karina Oddershede Dahlgaard, Jens Holm og Kirstin Stefansdottir Egekvist.

Endnu en graverredaktør på vej

Til efteråret venter Bruno Ingemann at præsentere endnu en graverredaktør.

Gravercentret er et nationalt center for undersøgende journalistik, som er forankret på DMJX i Aarhus. Centret har blandt andet til formål at understøtte lokale medier og freelancere med assistance, viden, værktøjer og coaching.

Læs også

Tilmeld dig Gravercentrets nyhedsbrev

Tilmeld dig Gravercentrets nyhedsbrev

Læs om vores arbejde og modtag inspiration. 

Vi udsender nyhedsbrevet højest en gang om måneden. Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Du skal bekræfte, at du ønsker at modtage nyhedsbrevet via det link, vi sender på mail lige om lidt. Ellers kommer du ikke på vores mailliste.