Danmarks center for undersøgende journalistik

Forside 5 Nyheder 5 Se konkurskonger og -dronninger: Ny database klar til danske medier

Nyhed

Se konkurskonger og -dronninger: Ny database klar til danske medier

grafik med en såkaldt konkursdronning, der er ved at synke ned i et hav med bilag i vandet

Listen over personer med flest konkurser i Danmark toppes af en kvinde. Det fremgår af Gravercentrets nye database, som medier kan anvende, når de vil grave i konkurskonger og -dronninger. Grafik: Signe Heiredal

Gravercentret er klar med en omfattende database, hvor medier kan finde de personer, der har flest konkurser bag sig gennem de seneste ti år.

Af Gravercentret,
5. februar 2024

I konkursdatabasen kan medier søge sig frem til oplysninger om konkurser og tvangsopløsninger i lokalområdet og se, hvilke personer, der er involveret i flest lukkede selskaber.

Gravercentrets database gør dig også i stand til at identificere konkursnetværk, hvor du nemt kan se og samle trådene mellem de største konkursryttere i landet.

Informationerne er tilgængelige for hver kommune, hvor du kan zoome helt ind på dit eget dækningsområde.

Konkursdronninger

Vores database viser, hvilke personer, der har været involveret i flest konkurser, populært kaldet konkurskonger.

Vi kan afsløre, at vi måske skal til at tale om konkursdronninger, for der er to kvinder i top-5 blandt de personer, der har været involveret i flest konkurser.

Mere åbenhed

Retten kan sende en person i konkurskarantæne i tilfælde af gentagne tilfælde af groft uforsvarlig forretningsførelse.

I Danmark har vi et såkaldt konkurskarantæneregister, men der er ikke offentlig adgang til det, mens tilsvarende registre i Sverige og Norge er åbne. Folketinget forventes i år at indlede drøftelser om revision af reglerne om konkurskarantæne.

Vores konkursdatabase er ikke en liste over personer i konkurskarantæne, men ved at samle alle konkurser et sted, giver vi medierne bedre muligheder for at finde personer og netværk med flest konkurser bag sig.

Søg om adgang

Gravercentrets database kan kun benyttes af medier, der er omfattet af medieansvarsloven. For at få adgang skal medierne skrive til data@gravercentret.dk med anmodning om adgang. Gravercentret sender derefter en aftale, som medierne skal udfylde og returnere for at få login tilsendt.

Opdateret

Vi samler oplysninger om alle konkurser og tvangsopløsninger for de seneste ti år og sørger for, at databasen hele tiden er opdateret med de nyeste registreringer. Data hentes i Erhvervsstyrelsens offentligt tilgængelig centrale virksomhedsregister, CVR, og bearbejdes af KM24 og af Gravercentret.

Databasen er den første af flere researchpakker, som Gravercentret udgiver.

Tilmeld dig det månedlige nyhedsbrev for at høre om de næste projekter, få tips og følge med i Gravercentrets øvrige arbejde.

Læs også

Tilmeld dig Gravercentrets nyhedsbrev

Tilmeld dig Gravercentrets nyhedsbrev

Læs om vores arbejde og modtag inspiration. 

Vi udsender nyhedsbrevet højest en gang om måneden. Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Du skal bekræfte, at du ønsker at modtage nyhedsbrevet via det link, vi sender på mail lige om lidt. Ellers kommer du ikke på vores mailliste.